Ajatus-jäsen, Kirjaudu sisään

Muisteloa ja kenties yhdistelyä?
Kirjoitti: Corellamus an Daremus (IP rekisteröity)
Päiväys: 17.syyskuuta 2004 14.41


Muutamat ovat selitelleet ongelmaksi sitä,ettei aina tule kirjoittaneeksi,kun sitä haluaisi ja olisi suuri välttämättömyys juuri silloin saada jotain irti suuresta aivokapasiteetista.

Joudun nyt kenties suureksi pettymyksekseni toteamaan,etten ole koko päivä kirjailija tai taiteilija jne.. (tosin musiikki elää "uskontona" ja motivoi tälläkin hetkellä kohti tiettyä suuntaa)

Sanoisiko näin,että jos odottaa,että aina olisi valmiina kirjoittamaan ja se olisi välttämättä saatava puristettua muutama lyhyt rivi pois niin.. "Yhden neuvon" aikoinaan ala-asteen äidinkielen opettaja antoi koko luokallemme.
(vapaa ajatuksellisten ylilyöntien tuottamiseen)

- Älä pyri saamaan niitä viimeistä kahta riviä ensimmäisellä tai toisella kerralla,kun kirjoitat. Pyri ensimmäiseksi tyhjentämään mielesi,jollain ihan hölönpölyllä, "lämmität aivosi". Seuraavaksi katsot jo hiukan tarkempaan miten kirjoitat ja mitä kirjoitat,mutta et vieläkään pyri lopullista tavoitettasi saavuttamaan "harkitset vaihteen vaihtamista isompaan". Kolmannella kerralla tai niin monen kerran jälkeen kuin tarpeen alkaa tuntumaan,että ei tarvitse enää pikemminkään kirjoittaa laisinkaan ja kokeiletkin paperille viimeistä kahta riviäsi, "saavut pyrkimääsi paikkaan ja sammutat jo moottoria". Hah, se onkin siinä tai ainakin niin lähellä,ettei tarvi kuin hiukan viilata sisältöä, "moottori on jäähtynyt"

Ja kumma kyllä tuon neuvon jälkeen kokonainen luokka alkoi tekemään enemmän ja vaikkei parempia tuotoksia niin ei tarvinnut pelätä,etteikö jotain kirjoitusta saisi ulos ja siten ainetta pois häiritsemästä jne..

Näin ainakin tavallaan opin itsekin uudestaan kirjoittamaan,kun hmm..noin vajaan kymmenen vuotta vain oletellen,ettei mitään osaakaan.. selkeintä itsensä huijausta..tongue sticking out smiley

Nyt kutsuu fyysinen halpa ruokala-annostelu.. kajuunia karjua.. *hipsii valmistelemaan suutaan auki*



Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa tähän Forumiin.
This forum powered by Phorum.