Mikä Ajatus?

Nuorten taidetta

Tämän sivuston ajatus on vuorovaikuttaa nuorten taiteilijoiden ja luovuuden kanssa. Ajatuksen on tarkoitus koota elävä yhteisö, joka tuottaa kuvia, sanoja ja tunnelmia itsensä ja muiden iloksi.

Ajatuksessa on esillä runsaasti nuorten taidetta, ja lisää julkaistaan säännöllisesti. Ajatuksessa on myös keskusteluforumeita, joilla keskustellaan taiteesta ja hieman muustakin. Keskusteluun voi osallistua myös IRC-kanavalla #ajatus.org (IRCnet). Tämän lisäksi jokainen voi osallistua kirjoittamalla osan jatkonovelliin.

"Olipas kertakaikkisen kummallinen sivu! Hieno juttu tuo Ajatus, en tosin tunne itseäni nuoreksi taiteilijaksi... Taidanpa käydä toistekin ja kuka tietää, vaikka liittyisin Ajatukseen.
-Anna"
(22.5.2002, Anna liittyi Ajatukseen)

Sivustoa ylläpitää Harri Järvi.

Jos olet luovalla päällä, liity joukkoon! Se ei maksa mitään. Ajatuksen jäsenet säilyttävät valitsemansa oikeudet teoksiinsa.

Mikä on Ajatuslaatikko?

Ajatuslaatikko on Ajatuksen etusivulla elävä ajatusten virta. Siihen saa kirjoittaa oivalluksia, keksintöjä, tunteita. Ihmisten pilkkaaminen ja solvaaminen laatikossa on luonnollisesti kielletty. Muukin alatyylisyys ja mauttomuus on kielletty. Ajatukset saavat keskustella ja polveta, mutta jätetään suurin osa kevyestä jutustelusta irkkiin ja muihin chätteihin. Osallistukaa ja katsokaa mitä tapahtuu.

Kun Ajatuksen jäsen on kirjautuneena Ajatukseen ja kirjoittaa Ajatuslaatikkoon, näkyy hänen nimensä lihavoituna ajatuksen edessä.

Miksi Ajatuksessa ei ole musiikkia?

Ajatuksessa ei ole musiikkia, koska Ajatuksella ei ainakaan vielä ole resursseja tarjota musiikkia verkossa. Musiikkitiedostot (mp3 ja vastaavat) vievät paljon tilaa ja kuluttuvat kaistaa. Nämä ovat rajallisia resursseja, joita meillä ei ole.

Tekninen toteutus ja lähdekoodi

Ajatuksen sivusto on toteutettu PHP-kielellä ja HTML 4.01:llä sekä CSS:llä. Ajatuksen palvelimena toimii Apache GNU/Linuxilla. Ajatus käyttää MySQL-tietokantaa jäsenien tietojen tallentamiseen.

Ajatuksen koodista lähemmin kiinnostuneet voivat lukea ja käyttää Ajatuksen lähdettä.


Hosted by Neutech ja sama suomeksi


Sivua muokattu 19.3.2006